logolabel

Diëtistenpraktijk/coaching

Zon-advies

ZonTerwijl de regen met bakken uit de hemel valt boven Amsterdam denk ik aan de zon. Het is eind mei en in het begin van deze maand hebben we al flink kunnen genieten van warm en zonnig weer. Als de zon schijnt denk ik altijd aan vitamine D.

Over vitamine D is veel bekend en er wordt steeds meer over bekend. Wat mij als diëtist boeit is hoe ik ervoor kan zorgen dat jouw vitamine D status optimaal is. Want een optimale vitamine D status is belangrijk om je op vele fronten goed te voelen en om te ziektes te voorkomen.

Hup die zon in dus! Of is het zo simpel niet? Want de zon is ook gevaarlijk, je kunt immers verbranden en daardoor loop je weer een groter risico op huidkanker en dus moet je smeren met zonnebrandcrème. En die zonnebrandcrème verhindert de opname van vitamine D. Wat te doen?

Zon-advies van Good Food Advice:

  • begeef je zo vaak mogelijk een kwartier tot een half uur onbeschermd in de zon. Niet bakken, maar gewoon je armen en gezicht oningesmeerd in het zonlicht
  • voorkom verbranding
  • smeer dus na dat kwartier/half uur geen al te hoge factor zonnebrand, hoe hoger de factor hoe minder vitamine D je opneemt. Beter smeer je een lagere factor, maar smeer je regelmatig.

Ondertussen is het opgehouden met plenzen, maar de zon is nog lang niet in zicht, helaas.

 

This entry was posted in Amsterdam, Buiten, Zon. Bookmark the permalink.

Comments are closed.