logolabel

Diëtistenpraktijk/coaching

Wandelend consult

Zo, ik heb er net 3 achter de rug. Drie consulten terwijl we lekker buiten lopen, in het frisse lentezonnetje. Mijn laatste klant nam afscheid met de woorden “Hè lekker, nu ben ik echt helemaal wakker!” En zo is het maar net!

Bij het starten van Good Food Advice werd al snel duidelijk dat we behandeling en beweging wilden combineren. Maar hoe dan? Want het moet ook voor onszelf leuk zijn en natuurlijk goedkoop maar vooral ook makkelijk. Al snel was het idee van het wandelend consult geboren.

Het principe is simpel. De intake en het eerste vervolgconsult doen we op kantoor. Ik moet dan aantekeningen maken, ik zoek nog eens wat op, of ik print wat voor je uit. Als je komt om af te vallen dan komt het daarna vaak aan op coaching, steun, motivatie. En dat kan prima lopend. Heel goed zelfs, want terwijl we lopen zijn we in beweging en dat maakt dat we nog veel fijner kunnen praten.

Vorige maand gaf ik een korte presentatie over het wandelend consult. Ik kreeg de vraag of ik nou steeds hetzelfde rondje liep. Ja, dat loop ik, de ene keer gaan we linksom, de andere keer rechtsom. En dat was net alsof het niet leuk is, elke keer hetzelfde rondje lopen. Maar dat is het niet, want ik ben lekker buiten en niet in mijn kantoor.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.