logolabel

Diëtistenpraktijk/coaching

Herfstige pompoenhavermout

pomphavEen tijd geleden las ik ergens in een blog dat iemand pompoenhavermout had gegeten voor het ontbijt. Dat leek me nou werkelijk heerlijk, maar hoe maak je zoiets nou? Ik vond niet direct een recept waar ik heel blij van werd, maar wel wat ideeën en zo improviseerde ik op een herfstige ochtend mijn eigen pompoenhavermout. Het was goed gelukt vandaar dat ik het graag met jullie deel.

Pompoenpuree

Het “geheim” is dat je een deel van het vocht (water, melk, sojamelk, havermelk) vervangt door pompoenpuree. Dit maak je door pompoen te koken of roosteren en dan te pureren. Een paar eetlepels puree is genoeg.

Hoe ik de havermout maak

Ik schep 4 eetlepels havermout in mijn kommetje. Hier gaat wat melk en pompoenpuree bij en wat rozijntjes. Dit verhit ik tot het gaar / warm is en dan strooi ik er nog wat pecannoten overheen.

Simpel toch!? En heerlijk, eet smakelijk!

 

 

This entry was posted in Gezond eten, Groente, Herfst, Recept. Bookmark the permalink.

Comments are closed.