logolabel

Diƫtistenpraktijk/coaching

Babysteps

Het is begin januari en de goede voornemens vliegen je weer om de oren. Stoppen met roken, afvallen, sporten, minder drinken, meer tijd voor ontspanning nemen, noem maar op.

Over 3 weken is de maand voorbij en is de glans er ook alweer een beetje vanaf. Dan is de keiharde realiteit gewoon terug, de gewone dagelijkse gang van zaken. Die is met een nieuw jaar niet ineens heel anders geworden. En dan zijn die voornemens misschien ook al weer compleet uit het zicht verdwenen. Want op dat feestje rookte iedereen en jij nam er toch ook een en nu rook je gewoon weer. Of je hebt een proefles op de sportschool gedaan, de volgende dag gleed je uit op straat en door die verrekte spier was sporten even niet mogelijk en weg is je plan. En zo zijn er duizend omstandigheden te verzinnen waardoor je voornemen in het water valt en ook meteen verdwijnt.

Maar als je het in een wat groter geheel plaatst en niet te grote doelen stelt wordt het misschien alweer heel anders. Het jaar is net begonnen, er is alle tijd om iets in je leven te veranderen. Het hoeft niet meteen groots en meeslepend. Klein maar haalbaar is op de korte termijn minder spectaculair maar op de lange termijn wel effectief.

Begin met een plan. Zet eens op papier wat je precies anders wilt zien. En schrijf niet op afvallen of meer sporten, maar maak het concreet. Eind van dit jaar wil je 7 kg lichter zijn dan nu, in december 2014 sport je structureel 2 keer per week met plezier, in december 2014 drink je nog maar 2 keer per week maximaal 3 glazen. Maak het niet alleen concreet maar ook haalbaar.

Als je je doel hebt bepaald ga je nadenken over hoe je je doel kunt bereiken. Wat en wie heb je ervoor nodig? Heb je een coach nodig die met jou gaat nadenken over welke sport je waar en wanneer kunt doen, zo ja, wie dan? Heb je steun nodig bij minder drinken? Wat moet er veranderen om die 7 kg kwijt te raken en hoe ga je dat doen? Heb je daar (professionele) hulp bij nodig, en van wie dan?

Hoe leuk zou het zijn om eind december terug te kunnen kijken op een jaar waarin je je goede voornemens ook daadwerkelijk tot een succes hebt gebracht! Met dat concrete plannetje met daarin die haalbare doelen en alles wat je nodig hebt kan het bijna niet meer misgaan!

Succes met je plannen en de uitvoering van je plan. Mocht je professionele hulp nodig hebben dan kun je me hier vinden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.